MENIU

Info: +40 77 1607 014

- LIVRAREA ESTE GRATUITA PENTRU COMENZILE DE MINIM 170 LEI -

Dr. Alexandru Poenaru

Dr. Alexandru Poenaru

Schema vaccinala la feline

Buna ziua, numele meu este Alexandru Poenaru, medic veterinar si astazi o sa vorbim despre schema de imunizarea a tineretului felin cat si a adultilor.

Vaccinarea pisicilor este foarte importanta chiar daca acestea locuiesc doar in apartament si nu vor iesi din acest habitaclu niciodata. Particulele virale avand o dimensiune foarte mica pot fi aduse chiar de catre stapani in incinta casei astfel avand loc infectarea .

Foarte des ne intalnim cu aceasta intrebare venita din partea proprietarilor de feline ,, Pisica mea trebuie vaccinata si deparazitata? Ea locuieste doar in casa .”
Raspunsul este da, tocmai aceasta putand fi expusa la numeroase boli virale cat si parazitare prin intermediul stapanilor care intra in contact cu mediul extern .

Schema vaccinala la feline este una simpla, mai simpla decat cea in cazul cainilor unde avem nevoie de numeroase rapeluri, in cazul pisicilor este vorba de doua vaccinuri la interval de 4 saptamani.
Primul vaccin se va efectua la varsta de 8 saptamani si va imuniza pisica pentru cele mai importante trei viroze : Rinotraheita felina, Panleucopenia felina si Caliciviroza felina.

Al doilea vaccin se va inocula la varsta de 12 saptamani si iti va proteja pisica de urmatorele boli : Rinotraheita felina, Caliciviroza Felina, Herpesviroza Felina, Panleucopenie felina si Impotriva infectiilor cu Chlamydophila felis.

Medicul va hotari impreuna cu proprietarul in urma unei testari in prealabil pentru Felv ( Feline Leukemia Virus) daca pisica poate sa primeasca imunizare activa impotriva leucemiei feline (Felv) pentru previnirea viremiei persistente şi a semnelor clinice ale bolii.
Vaccinarea pisicilor pozitive Felv nu aduce niciun beneficiu.

Vaccinarea se va efectua anual, prima revaccinare dupa efectuarea schemei complete va avea loc la un an de la prima vaccinare .